Kunst op maat

Een kunstwerk aan de muur is als het puntje op de i. Vindt u het gepaste werk niet, of weet u niet wat er zou passen...? Ik maak het voor u, met heel veel passie. Kleurenpatroon en formaat bepaalt u of wij samen.

"Katrien Vandenberghe tekent en schildert al haar hele leven. Op de Academie van Sint-Niklaas en de kunsthumaniora (Sint - Lucaspaviljoen Antwerpen) kreeg ze een basisopleiding en werd haar talent gestimuleerd door goede leraars. Tijdens haar studie Interieurarchitectuur (Academie van Antwerpen) kon ze haar 'oog voor mooie dingen' in de praktijk brengen en het artistieke met het functionele combineren.

Katrien maakt schilderijen die je wil aanraken. Ze wordt zelf geraakt door de textuur van allerlei zaken in de natuur: de schors van een boom, de vacht van een dier, verweerd hout, gekleurde herftsbladeren, ijs met krassen ...

Gelaagdheid en textuur zijn sleutelwoorden om haar werk te begrijpenm olieverf is een constante en een essentie in al haar werken.

De esthetiek van het werk van Katrien is vrij universeel. Haar beeldtaal is abstract maar appelleert aan oeroude vormen en patronen die in ons collectieve geheugen zitten. Daardoor is haar werk tijdloos en tastbaar en zijn haar schilderijen zowel letterlijk als figuurlijk innemend."Kristin Vermeulen, Kunsthistoricus